Sobotní závod Malé K30 proběhl na náhradní trati

14.01.2017 18:26

V sobotu přes celodenní sněžení a nárazový vítr proběhly dle plánu jak žákovské závody Krajského přeboru klasicky, tak i závod volnou technikou na 15 km.

Účastníci měli v dopoledních hodinách problém dostat se na Nové Město, protože příjezdová komunikace č. 382 z Hrobu byla otevírána jen v určitých intervalech. Nejspolehlivější cestou na závodní tratě tak byl vlak.

Pořadatelé vyvinuli velké úsilí, aby připravili závodní okruh 15 km  a také závodní tratě v okolí lyžařského stadiónu. Přesto se nepodařilo udržet sjízdné a upravené úseky na hřebenech mezi Vitiškou, Pramenáčem a Šteničárnou, a byl proto závodní 15 km okruh upraven. Závodníci absolvovali 2 kola v blízkosti stadiónu, poté se vydali na okruh vedoucí po turistické "desítce" a po jejím absolvování dokončili závod objetím "pytlíků". Celá trať měřila přibližně 14,5 km.
Na náhradním okruhu v okolí lyžařského stadiónu proběhl i propagační závod FAT BIKE. Také při tomto závodě čekaly na účastníky náročné podmínky, měkká trať, která jízdu na kolech se širokými plášti velice ztěžovala.
V závodě žen na 15 km volnou technikou zvítězila Anna Marie Hejná (Silvini Mahdsus team) časem 56:45,36, na 2. místě skončila Alena Charvátová (Kajak Děčín) a na 3.místě Jana Vaculíková.
Stejný závod mužů ovládl Jan Ferdindand Polášek (Sporticus team), na 2. místě skončil Vít Řehák (Rolníci TJ ČZU Praha) a 3. Tomáš Charvát (Kajak Děčín).